Maria Dermengiu, creatoarea brandului Marie Nouvelle: ”De cand am hotarat sa pictez mi s-au deschis toate portile!”

Maria Dermengiu

Maria Dermengiu

"Eu pictez din starea mea de bine, iar tot ceea ce fac porneste din interior."

Maria Dermengiu

Maria Dermengiu

"Interesul meu se intoarce intotdeauna catre arta, in cel mai natural mod cu putinta.”

Maria Dermengiu

Maria Dermengiu

”De cand am hotarat sa pictez mi s-au deschis toate portile!”

Maria Dermengiu

Maria Dermengiu

„Eu am locul meu si vocea mea in lumea artelor”

Maria Dermengiu

Maria Dermengiu

„Mi-am dorit ca arta mea sa fie accesibila”

SOLICITA CATALOGUL
“REDEFINESTE-TI UNIVERSUL”

Picturile imprimate pe lampadare, diverse obiecte decorative si piese vestimentare au fost primul meu contact vizual cu brandul Marie Nouvelle. O simpla privire si totul s-a intamplat asa cum mi-am dorit. Am fost invitata in studioul de unde Maria Dermengiu a creat din arta un stil de viata, pe Marie Nouvelle.

Decizia Mariei de a renunta la meseria de avocat pentru vocatia de artist a condus-o pe drumul succesului:”Ceva in interiorul meu mi-a dat curajul sa iau decizia de a renunta la meserie pentru vocatie. Cand am hotarat sa pictez mi s-au deschis toate portile si atunci cand esti pe drumul tau,  nu trebuie sa te lupti pentru el, pur si simplu lucrurile se intampla”. Cand am ajuns in studio am avut ocazia sa vad picturile de unde s-a desprins intreaga colectie Home&Deco by Marie Nouvelle.

E uimitor cand afli ca tot brandul Marie Nouvelle este creat in baza unor gesturi picturale. Dar cand stai de vorba cu Maria Dermengiu, iti dai seama ca munca ei este de fapt rezultatul unor trairi firesti:”Eu pictez din starea mea de bine, iar tot ceea ce fac porneste din interior. Nu ma pot opri! Interesul meu se intoarce intotdeauna catre arta, in cel mai natural mod cu putinta.”

Marie Nouvelle – Colectia Home&Deco

„Mi-am dorit ca arta mea sa fie accesibila”

In 25 februarie 2015 a avut loc lansarea colectiei Home&Deco sub acelasi brand, Marie Nouvelle. Colectia dedicata decoratiunilor interioare a aparut din nevoia Mariei Dermengiu de a creea o arta accesibila cu utilitate pentru consumator: „este un proiect de arta aplicata care face legatura intre artist si publicul iubitor de arta.”

Maria ne-a impartasit putin si din secretele productiei pe linia Home&Deco:

„Lucrez cu fabrici de productie diferite pentru fiecare produs personalizat in parte. Colectia Home&Deco detine placute de ceramica, abajaruri, tapet si alte accesorii decorative. Pentru tapet fabrica imi permite sa printam atat cat are nevoie clientul, dupa comanda personalizata.”

Motivele imprimate pe produsele din colectia Home&Deco nu sunt create prin grafica vectorizata. Ele sunt desprinse din pictura Mariei realizate cu truda unor maini de artist. Maria ne marturiseste cum ajunge pictura ei sa fie imprimata pe obiectele decortive: „Aleg portiuni dintr-un tablou pictat de mine, apoi le fotografiez la rezolutie foarte buna pentru claritate vizuala si transfer tot procesul in calculator ca la urma sa-l dau mai departe catre fabrica de productie cu care colaborez pe obiectul respectiv.

Maria mi-a aratat pe viu o fasie de tapet cu textura striata pe care erau printate portiuni din picturile ei. Arata minunat!

Eu am locul meu si vocea mea in lumea artelor”

Picturile ei m-au condus intr-o lume magica. Mi-au transmis o stare de liniste si de profunda meditatie. Optimismul cu care lucreaza si paleta de culori pastelate cu care artista opereaza te impresioneaza vizual. Maria pur si simplu creeaza echilibrul:Fiecare om are o lume interioara proprie. Fiecare dintre noi ne exprimam echilibrul diferit.

Constienta de talentul pe care il are, totodata stie ca pe langa ea sunt multi artisti promitatori si foarte buni. In acest context nu-i plac ierarhizarile, fiindca prezenta ei in lumea artelor nu este intamplatoare: Eu am incercat sa nu ma ierarhizez, fiindca sunt multi artisti cunoscuti si foarte buni, iar acest lucru te poate coplesi. Dar eu stiu ca am locul meu si vocea mea in lumea artelor; oricat de mic sau de mare, oricat de putini sau de multi oameni s-ar aduna in jurul meu, eu tot creez.”

De ce este Marie Nouvelle un stil de viata?

„Arta poate fi considerata un stil de viata prin ceea ce ne transmite”

Mariei i s-a spus de multe ori ca picturile ei seamana cu niste mandale si intr-adevar asa este. Am fost uimita sa aflu ca de fapt ceea ce picteaza ea nu sunt cu adevarat mandale, ci flori stilizate pe care le-a transformat si le-a inserat in cercuri:Nu mi-am scos din sistemul meu nevoia de a picta cercuri si fiindca iubesc florile, le-am transformat in interiorul acestor cercuri.”

Toate aceste elemente din pictura ei au creat un stil de viata pe care-l numim astazi Marie Nouvelle:” Eu creez pentru cei care iubesc artele vizuale si pentru aceia care respecta arta din simplul motiv ca ea transmite. Atunci putem spune ca Marie Nouvelle este un stil de viata.”

Cand am intrebat-o pe Maria de ce este Marie Nouvelle un stil de viata, ma asteptam sa-mi vorbeasca mai mult despre rochitele si esarfele din colectia cu acelasi nume, dar cu foarte mult entuziasm s-a intors la pictura, acolo,  de unde a plecat. Arta ei este asemenea unui cerc!

 Ai ceva de spus?

Fii primul care comenteaza acest articol


MONTAJ SPECIALIZAT

Prin sesiuni specializate de instruire ajungi să ai o echipa capabilă sa implementeze orice proiect. Apelati cu incredere la echipa noastra de montatori!

TRANSPORT GRATUIT

Ai ales finisajele potrivite? Consultantul tău Decora House se va ocupa să ajungă la tine într-o condiție perfectă!

SERVICII COMPLETE

La Decora House beneficiezi de servicii complete de amenajări interioare: finisaje de interior și exterior și livrarea proiectului. Contactează consultantul tău pentru mai multe informații!

DESIGN DE INTERIOR

Am legat relații de lungă durată cu arhitecți și designeri de interior. Îi putem contacta oricând pentru materializarea proiectului tău.

DIVERSITATE AMBIENTALA

Avem sute de produse în portofoliu. De la tapet și vopsea decorativă la profile și placări de pereți neconvenționale. O vizită în showroom te va ajuta să faci alegerea potrivită.

Cere Oferta

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  X

  Solicita catalogul de produs

   Am un proiect de amenajare interioara

   Sunt arhitect/designer de interior

   X

   Solicita catalogul
   “Redefineste-ti universul”

    Am un proiect de amenajare interioara


    X