Designul de interior – Trenduri

Cum arata o vopsea decorativa cu efect urban?

Cum arata o vopsea decorativa cu efect urban?

Dur, violent, periculos, pur. Efectul decorativ desprins din urbanul marilor metropole. Cu tencuiala decorativa Bronx ai propriul spatiu de joaca. Poti sa il umpli cu graffiti, poti sa faci din el un panou cu amintirile din vacanta, poti sa agati un sac de box sau il poti lasa pur.

Pertele tau cu motive street art

Pertele tau cu motive street art

Vopseaua decorativa Bronx este exclusiv pentru proiectele de amenajari interioare nonconformiste. Fiecare perete spune o alta poveste urbana. Este ca si cum ai alege sa iti redecorezi locuinta pornind de la vizualuri de street art.

Aplicarea vopselei decorative Bronx

Aplicarea vopselei decorative Bronx

Vopsea decorativa cu efecte urbane. Farmecul citadin al marilor metropole in locuinta ta!

SOLICITA CATALOGUL
“REDEFINESTE-TI UNIVERSUL”

Spatiul intim reprezinta acum mai mult decat un interior ordonat, cu elemente bine definite ale unui stil, intr-o cromatica restransa, pentru a nu crea disonante: totul merge spre concept, impact, scenografie, combinatii neasteptate sau simplitate minimala, arhitecturala. In functie de directia aleasa, amenajarea casei primeste coerenta – nota definitorie a unei amenajari contemporane. Nimic nu este lasat la voia intamplarii, asocierile sunt unitare sau contrastante pentru a sublinia o idee sau pentru a purta privirea spre noi centre de interes, creand fluiditate spatiului si linii compozitionale dinamice. Tranzitiile dintre zonele de interes ale casei sunt si ele valorificate, avand menirea de a transforma intreaga casa intr-un labirint pictural care stimuleaza simturile si trairile atunci cand admiri interiorul – lasa posibilitatea de a privi casa precum un tablou care poate fi mereu completat, dar in liniile aceleiasi definitii estetice sau stilistice.

Puritatea unui stil de amenajare a fost de mult timp abandonata. Acum sunt la moda asocierile cu tenta eclectica in care sunt colate franturi din mai multe stiluri care vibreaza intrand in dialoguri contrastante sau de suplinire. Apar piese de mobilier moderne sau retro in case cu valoari estetice ale secolelor trecute in care frizele sau stucaturile intra intr-un contrast stilistic vibrant cu liniile simple, voluptoase ale pieselor contemporane. Finisajele din game diferite sunt unite printr-o cromatica realizata de contraste complementare, simultane sau de calitate cu grafisme multiple si decoruri minutioase care reliefeaza frumusetea sculpturalitatii renascentiste, baroce sau interbelice. Aceste dantelarii spectaculoase care decoreaza peretii sunt insa folosite doar in cantitati mici, in zonele de interes ale incaperii, iar in zonele de trecere sunt continuate cu baghete fine, foarte putin decorate. Unele amenajari sunt renovate in asa fel incat este imitata acea trecere a timpului – foarte greu de obtinut. Finisajele moderne, insa, au diverse efecte care pot pune in valoare un astfel de spatiu.

Amenajarile cu tenta clasica beneficiaza de tehnologii si imbinari moderne – sunt reinterpretate dand spatiului o atmosfera calda, familiara, dar neuitand de principiile estetice vechi care le-a consacrat solemnitatea. Dungile sau romburile, in contact direct cu florile sau cu alte elemente grafice, reprezinta chiar o moda. Desi in trecut erau evitate, acum sunt reliefate pentru a transforma decorul intr-o adevarata scenografie presarata de culori vii sau pastelate. Tapetele sau textilele cu scene desprinse din natura, viata cotidiana sau cu teme de vanatoare sunt iarasi definitorii pentru decorarea unui spatiu clasic actual.

Formele simple, geometrizate ale elementelor ce constituie bazele stilurilor scandinave de stilizare si abstractizare sunt esentiale in decorarea interoarelor moderne. Culorile neutre sunt puse in contrast cu unele vii, aduse in cantități mici, menite să dea decorului forța impactului vizual. Elementele brute, naturale sunt completate de unele puternic industrializate, care păstrează mecanisme rudimentare. Lemnul, metalul și sticla au intrat intr-un joc al formelor ce se completează perfect, definind un spațiu misterios.

Pentru locuintele moderne, minimale sunt cautate structurile ce imita materiale industriale precum betonul sau polimerii sintetici, materiale care erau folosite doar pentru structurile de rezistenta ale cladirilor. Acum sunt scoase la iveala si devin piesele principale ale incaperilor. Bavurile sau reliefurile, aparent lasate la intamplare, devin decoratiuni. Spre exemplu, un perete nefinisat este scos in evidenta tocmai prin imperfectiunea sa. Metalele vechi sau cele cu design industrial apar unde nu te astepti, cu functii scoase din context. Un astfel de interior poate parea auster la prima vedere, dar impresioneaza tocmai prin sintetizarea la maximum a elementelor. Principiile artistice de sintetizare si abstractizare ale lui Constantin Brancus sau Marcel Duchamp sunt aduse in prim-plan cu aceste noi abordari.

Finisajele ce imita structurile naturale sunt din ce in ce mai folosite, castigandu-si locul bine-meritat. Ele dau caldura spatiului si se adapteaza oricarui tip de amenajare intr-o maniera fireasca, echilibrata. Pe langa traditionalul lemn folosit la realizarea mobilierului sau la placarea peretilor, au aparut diverse forme de prelucrare a acestei esente nobile: pardoseli sau pereti mobili din placi lemnoase sculptate sau cu insertii de materiale pretioase sau industriale, placari din pluta sau volumetrii spectaculoase imbogatesc spatiul decorat. Efectele metalice sunt speculate si se regasesc atat pe mobilier, cat si pe suprafata peretilor sau a tavanelor, lasand frau liber imaginatiei.

Combinatiile cromatice, indiferent de stilul de amenajare ales, sunt facute dupa anumite retete. Culoarea nu pare o atributa tehnica a designului, ci e legata mai mult de simturi sau trairi, dar ofera de cele mai multe ori surprize, asa ca este important ca paleta ei sa fie aleasa inca de la inceput. Culoarea dominanta, cea care isi pune amprenta pe intreg decorul, reprezinta o treime din ponderea incaperii. Este urmata de una sau mai multe culori secundare fara ca niciuna dintre ele sa se apropie de cea principala. Restul procentajului este completat de o culoare neutra (alb, gri sau bej foarte pal). In amenajarile actuale, in general albul este predominant, iar in acest caz nu este gresit ca acesta sa ocupe pana la 2/3 din amenajare – tot decorul construit cu elemente in nuante de alb poate fi monoton in cazul in care volumele sunt lipsite de texturi sau materiale diferite. Introducerea unei culori sub forma de grafism sau a unor detalii in tonuri inchise ce duc pana la negru vor scoate in evidena volumele albe.

Imprimeurile, atat de pe tapete, cat si pe textile sunt foarte importante. Ele vitalizeaza orice incapere. Semnele grafice stilizate sau geometrizate din motive etnice sunt din ce in ce mai cautate. Astfel sunt readuse in peisajul decorativ influente ale stilurilor traditionale din intreaga lume. Amprenta cea mai vizibila o reprezinta cea a stilurilor marocan, mexican sau indian. Ele nu sunt preluate in intregime, ci sunt transpuse doar franturi din acestea pe plansa unui decor modern cu atmosfera boema. Florile mari cu forme ce se repeta in mod aleator, nu intr-un model rigid, inspirate din amenajarile Shabby Chic englezesti sau exotice mexicane, dau o nota de exuberanta. Pe langa acestea sunt introduse modele geometrice supradimensionate sau minuscule pentru a da o linie concreta decorurilor.



Ai ceva de spus?

Fii primul care comenteaza acest articol


MONTAJ SPECIALIZAT

Prin sesiuni specializate de instruire ajungi să ai o echipa capabilă sa implementeze orice proiect. Apelati cu incredere la echipa noastra de montatori!

TRANSPORT GRATUIT

Ai ales finisajele potrivite? Consultantul tău Decora House se va ocupa să ajungă la tine într-o condiție perfectă!

SERVICII COMPLETE

La Decora House beneficiezi de servicii complete de amenajări interioare: finisaje de interior și exterior și livrarea proiectului. Contactează consultantul tău pentru mai multe informații!

DESIGN DE INTERIOR

Am legat relații de lungă durată cu arhitecți și designeri de interior. Îi putem contacta oricând pentru materializarea proiectului tău.

DIVERSITATE AMBIENTALA

Avem sute de produse în portofoliu. De la tapet și vopsea decorativă la profile și placări de pereți neconvenționale. O vizită în showroom te va ajuta să faci alegerea potrivită.

Cere Oferta

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

    X

    Solicita catalogul de produs

      Am un proiect de amenajare interioara

      Sunt arhitect/designer de interior

      X

      Solicita catalogul
      “Redefineste-ti universul”

        Am un proiect de amenajare interioara


        X