Experiment in design. Creatie. Idei Phenomenale de Laborator.

Echipa Phenomena Design Laboratory

Echipa Phenomena Design Laboratory

Cei patru 4 arhitecti creatori de echilibru: Eduard Baicu, Cristian Matei, Andrei Otet Ravan, Dumitru Mircea Banu.

Laboratorul Phenomena

Laboratorul Phenomena

Echipa de specialisti pune in „scenariu” diverse proiecte care au ca scop unic si final necesitatea viitorilor beneficiari

Phenomena Design Laboratory:

Phenomena Design Laboratory:

”Ideea de functionalitate intruneste absolut toate scenariile prin care un obiect poate fi folosit, fara sa dauneze utilizatorului. "

Phenomena Design Laboratory:

Phenomena Design Laboratory:

” Un designer trebuie sa ajunga la performanta de a se adapta cerintelor clientilor, de aceea este necesara abilitatea de a lucra cu materiale diferite. Noi nu avem culori si nici materiale preferate. Totul depinde de contextul care favorizeaza aceste elemnte.”

Arta inseamna exprimare.

Arta inseamna exprimare.

Modul in care specialistii de la Phenomena si-au organizat activitatea este cu totul nou: exista laboratorul, unde se experimenteaza design pe langa studio.

Phenomena Design Laboratory:

Phenomena Design Laboratory:

"Prin ergonomie putem face ca organismul sa aiba o viata in ambientul respectiv”.

SOLICITA CATALOGUL
“REDEFINESTE-TI UNIVERSUL”

Arta inseamna exprimare. La Phenomena, am avut de-a face cu o echipa tanara, plina de vointa pe piata locala de amenajari interioare.  Ca o familie de specialisti, au capacitatea inovatiei in creatie si implicit in solutiile de (re)amenajare interioara.  Modul in care si-au organizat activitatea este cu totul nou: exista laboratorul,  unde se experimenteaza design pe langa studio. Aici unde se proiecteaza design: „Nu avem infrastructura de practica a unui laborator clasic unde au loc diverse reactii chimice, dar avem un laborator de idei. Multi oameni asteapta sa ne vada in halate albe,  dar aici nu este vorba despre compusi chimici, ci despre proiecte de design.”

„Clientii nostri au nevoie de o consiliere profesionala si noi raspundem unor necesitati stricte.

In Laboratorul Phenomena,  creatia si experimentul se intalnesc intr-un punct comun cu nevoile consumatorului.  Echipa de specialisti pune in „scenariu” diverse proiecte care au ca scop unic si final necesitatea viitorilor beneficiari:Noi suntem ca niste croitori de costume. In acest scenariu creat de noi, clientii ne contacteaza fiindca au nevoie sa fie <<imbracati>>. Noi ii invitam la dialog, le luam toate masurile, iar la final, alegem impreuna materialele. Noi <<croim costume>> pe volumetria si organismul clientului si raspundem unor necesitati stricte.

„ Cel mai important este clientul nostru.”

Eram obisnuita sa cred ca un proces creativ reusit este acela in care si artistul se regaseste in lucrarea  pe care o realizeaza, nu doar clientul. Specialistii din cadrul Phenomena Design Laboratory nu se considera artisti. Pentru ei nevoia clientului este cea care primeaza si nu nevoia specialistului de a se regasi in proiectele la care lucreaza:Ca specialist avem voie sa ne regasim doar in solutiile pe care le oferim. Facem foarte multe proiecte care nu ne reprezinta. Intotdeauna, cel mai important este clientul. Daca ajungem sa ne identificam cu fiecare proiect in parte ar insemna sa imbracam toti clientii nostri intr-o uniforma care noua ne place.

„Noi nu avem culori si materiale preferate”

Atunci cand stai de vorba cu un specialist in domeniul (re)amenajarilor interioare te astepti sa fie legat de  preferintele pe care el le are in domeniul in care activeaza. Ca sa intelegeti mai bine, arhitectii de interior si designerii de produs din cadrul Phenomena Design Laboratory nu au materiale si culori preferate. De ce? Raspunsul lor: ” Un designer trebuie sa ajunga la performanta de a se adapta cerintelor clientilor, de aceea este necesara abilitatea de a lucra cu materiale diferite. Noi nu avem culori si nici materiale preferate. Totul depinde de contextul care favorizeaza aceste elemnte.”

Phenomena Design Laboratory: „Noi credem ca orice forma are un suflet si ca orice suflet are o forma. 

 Laboratorul Phenomena nu s-a infiintat dintr-odata. Tot acest proiect s-a desprins dintr-o retea complexa de activitati care implica productie de mobilier si design de interior: Phenomena Design Laboratory face parte dintr-un proces constant de evolutie, iar trecerea catre experimentul de laborator a fost una treptata.”

Trebuie sa vedeti masuta Madame. Ca sa intelegeti ca forma acestei mici piese de mobilier este ȋnsufletita. Este un obiect decorativ cu picior, care are incorporata un fel de vaza sub forma de eprubeta unde nu se pun solutii chimice J,  ci surprinzator, o floare in apa ei. Iata ca au creat echilibrul si nevoia clientilor de a se simti confortabili nu doar prin utilitatea produsului  dar si prin ceea ce exprima si prin impactul vizual pe care il poate oferi: „Noi nu suntem producatori de masini. Noi credem ca orice forma are un suflet si ca fiecare suflet are o forma, de aceea munca noastra face parte dintr-un experiment care are la baza nevoia de a creea echilibru  in sufletul si in casa oamenilor.”

Ei sunt specialisti in (re) amenajari interioare si creatori de echilibru.

Dupa dialogul efervescent purtat cu echipa Phenomena Design Laboratory am ajuns impreuna la concluzia ca specialistii de aici ar trebui sa se numeasca: „Creatori de echilibru”.

Echilibrul pe care ei ajung sa-l puna in practica depinde foarte mult de stapanirea unei vederi in spatiu, de geomentrie, functionalitate si nu in ultimul rand de ergonomia obiectului creat: ”Ideea de functionalitate intruneste absolut toate scenariile prin care un obiect poate fi folosit, fara sa dauneze utilizatorului. Prin ergonomie  putem face ca organismul sa aiba o viata in ambientul respectiv”.

Mie imi suna cumva a stiinta, voua nu? Cu certitudine Laboaratorul lor este locul potrivit pentru experimente stiintifice. Daca mai aveti urme de indoiala aruncati un ochi peste proiectele lor dar si peste scaunul” Gravity”.

Am fost foarte entuziasmata sa-i cunosc pe cei patru 4 arhitecti creatori de echilibru, „la ei acasa”, in Phenomena Design Laboratory: Eduard Baicu, Cristian Matei, Andrei Otet Ravan, Dumitru Mircea Banu.

 Ai ceva de spus?

Fii primul care comenteaza acest articol


MONTAJ SPECIALIZAT

Prin sesiuni specializate de instruire ajungi să ai o echipa capabilă sa implementeze orice proiect. Apelati cu incredere la echipa noastra de montatori!

TRANSPORT GRATUIT

Ai ales finisajele potrivite? Consultantul tău Decora House se va ocupa să ajungă la tine într-o condiție perfectă!

SERVICII COMPLETE

La Decora House beneficiezi de servicii complete de amenajări interioare: finisaje de interior și exterior și livrarea proiectului. Contactează consultantul tău pentru mai multe informații!

DESIGN DE INTERIOR

Am legat relații de lungă durată cu arhitecți și designeri de interior. Îi putem contacta oricând pentru materializarea proiectului tău.

DIVERSITATE AMBIENTALA

Avem sute de produse în portofoliu. De la tapet și vopsea decorativă la profile și placări de pereți neconvenționale. O vizită în showroom te va ajuta să faci alegerea potrivită.

Cere Oferta

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  X

  Solicita catalogul de produs

   Am un proiect de amenajare interioara

   Sunt arhitect/designer de interior

   X

   Solicita catalogul
   “Redefineste-ti universul”

    Am un proiect de amenajare interioara


    X